Cursussen

In 2017 heb ik voor het eerst twee goedbezochte snoeicursussen gegeven in de Botanische tuin van Utrecht, samen met Modeste Herwig, een bekende tuinauteur en tuinfotograaf. 
In 2018 vonden de snoeicursussen wederom plaats in Utrecht, maar nu uitgebreid met 'het Snoeien van fruit' en 'Snoeien voor biodiversiteit'. Deze cursussen  heb ik samen met Wankja Ferguson van 'Eco ontwerp, beplantings-en beheer advies voor diervriendelijke tuinen Vlinder er Bij' gegeven. Ook in 2019 was het een groot succes met veel enthousiaste deelnemers. Helaas werden de meeste cursussen in 2020 door Corona afgelast. Dat weerhoudt me er niet van om in 2021 te proberen om toch weer cursussen te geven. Ik vind het belangrijk dat mijn manier van snoeien een grotere bekendheid krijgt. 

Samen met Modeste Herwig geef ik in de Botanische tuin in Utrecht de cursus Natuurlijk Snoeien. Met Wankja Ferguson van Ecologisch Ontwerp, Advies & Hoveniersbedijf - Vlinder erbij geef ik de cursus Snoeien voor biodiversiteit en een cursus fruitsnoeien. 

Daarnaast ben ik bezig om een cursis Duurzame tuinaanleg- en onderhoud op te zetten. 

Ben je geïnteresseerd, klik gerust verder.
Twist met de treurwilg?


Ik leg hier uit wat het verschil is tussen dood en levend hout
Modeste legt hier uit hoe bomen groeien