“Verdeeldheid door
de vuilboom?”

Waarom een snoei-adviesbureau?

Snoeien is mijn grootste passie. Er is niets mooiers dan een boom of struik die staat te kwijnen weer “toonbaar” maken. Ik geef de struik of boom ruimte, licht en lucht. Je ziet hem bijna opgelucht ademhalen. Daar kan ik echt van genieten en ik sta dan ook altijd vol trots te kijken naar het resultaat. Uw bomen en struiken zien er na mijn snoeibeurt mooier en frisser uit dan ze waren. Soms ben ik helaas genoodzaakt om het advies “verwijderen” te geven. Dan is het herstellen zo’n kostbare ingreep, dat een nieuwe aanschaffen veel goedkoper is.

Naast mijn dagelijkse werkzaamheden was ik bezig om familie, vrienden en collega’s, tot hun grote tevredenheid, snoeiadviezen en –tips te geven. Ik kwam erachter dat veel mensen het heel erg eng vinden om te snoeien, terwijl het voor mij een bijna natuurlijke handeling is.
Al fietsend over straat zie ik overal om me heen struiken en bomen staan die vragen, nee smeken, om een snoeibeurt en gaan mijn handen jeuken.

Vraagt u zich het volgende af:
• Wanneer mag je een struik snoeien?
• Hoeveel mag je zonder problemen weghalen?
• Hoe moet ik snoeien?
• Welk gereedschap is het beste?
• Overleeft deze struik een snoeibeurt?

Zomaar wat vragen die mensen hebben als ze de tuin in gaan om te snoeien. Vervolgens wordt de struik “ bijgepunt”. Er wordt dan meestal wat aan de buitenkant van de struik weggeknipt. Het resultaat is een dichte struik met alleen aan de buitenkant veel blad en binnenin kaal en/of dood hout. De natuurlijke vorm van de struiken is ver te zoeken en vaak bloeit de struik ook niet meer. Dat is zonde, want juist voor de vorm en de bloemenpracht heeft u de struik aangeschaft. Ik kan er meestal voor zorgen dat de natuurlijke vorm terugkomt, de struik weer gaat bloeien en u weer kunt genieten van uw kostbare struiken.
De prachtige herfstkleur van de Ginkgo.
Contact Links
Snoeien
Advies
Herkent u dit?
Laten snoeien
Snoeiles
Snoei-advies
Snoeicursus
Tarieven
Hoe het niet moet
Juweeltjes
Tips: Winter
Tips: Vroege voorjaar
Schrijven